Jacob Obrechtstraat

Verhuurd
  • 1071 KJ Amsterdam
  • Woonoppervlakte 110 m²
  • 4 kamers
  • € 3.250 per maand
Neem contact op Plattegrond

Unieke atelierwoning (ca.110m2) in Amsterdamse School stijl met patio gelegen aan het binnenterrein van de Jacob Obrechtstraat bij de nummers 57-65. De binnenplaats is bereikbaar via een poort aan de Jacob Obrechtstraat bij het Oldenhoeck complex. Hier bevinden zich een vijftal atelierwoningen (rijksmonument) uit 1917, ontworpen door de architect J.M. van der Mey, bekend van onder andere het Scheepvaarthuis. De locatie is werkelijk ideaal, zeer rustig gelegen met veel privacy en toch midden in de stad. De woning is het afgelopen jaar volledig onder architectuur aan de buitenzijde in oude luister hersteld en binnen met veel smaak en gebruik van hoogwaardig materiaal gemoderniseerd.  Aan de achterzijde is in de patio een tuintje met zon aangelegd.

Indeling:
Vanuit de entree met toilet komt u de dubbelhoge woonkamer, de voormalige atelierruimte, binnen. Dit is de centrale ruimte waar alle vertrekken op uitkomen. De woonkamer met mooie houten vloer en gashaard heeft een bijzondere lichtinval door het grote schuine (atelier)raam in de voorgevel. Naast de woonkamer ligt een werk/eetkamer met openslaande deuren naar de patio. Aansluitend vind u de ruime woonkeuken met fraaie mozaïekvloer. De keuken is v.v. een vaatwasser, oven, magnetron, koelvriescombinatie en quooker. De naastgelegen bijkeuken heeft een extra vriezer, wasmachine, wasdroger en biedt meer dan voldoende bergruimte, mede door het luik in de vloer. Een soortgelijke bergruimte zit in de woonkamer onder de vloer en onder de trap bevindt zich nog een garderobekast. Via de fraaie trap met balustrade van staal en glas komt u op de zeer ruime vide, waar een werkplek is gecreëerd. Vanaf de vide heeft u toegang tot de twee slaapkamers die zijn voorzien vanruime op maat gemaakte garderobekasten. Daarnaast bevindt zich de badkamer met ruime inloopdouche, een tweede toilet en natuurstenen wastafelmeubel.

In het kort:
-Turnkey/fully furnished
-Speciale wensen bespreekbaar
-Huurprijs excl. € 350,- per maand servicekosten
-Bij de servicekosten zijn inbegrepen: schoonmaak elke 2 weken/gas/water/Elektra/internet/TV
-Bouwjaar 1917, restauratie en uitbreiding in 2014
-Woonoppervlakte ca. 110 m2
-Rijksmonument
-Op maat gemaakte kasten
-Alle ruimtes v.v. vaste internetaansluiting
-Aanvaarding in overleg maar kan spoedig

Ligging en omgeving:
De woning is rustig maar centraal gelegen aan een binnenplaats van de Jacob Obrechtstraat. Op loopaftsand van diverse winkels in de Cornelis Schuytstraat, Willemsparkweg en de PC Hooftstraat alsmede het concertgebouw, heerlijke restaurants, kroegjes, het Museumplein en het Vondelpark.

Meer lezen