Kerkstraat 77

Verkocht
  • 1017 GC Amsterdam
  • Woonoppervlakte 164 m²
  • 6 kamers
  • € 795.000 k.k.
Neem contact op Plattegrond

Licht en charmant monumentaal herenhuis (gebruiksoppervlakte 164 m2) met tuin (ca.38 m2). Het pand, met veel mogelijkheden, bestaat uit 5 woonlagen die verbonden worden door een mooie karakteristieke trap en is in de jaren 70 juridisch/kadastraal gesplitst in 4 appartementsrechten maar staat echter te boek als één woonhuis.

Indeling:
Entree, via de hal bereikt u de woon/eetkamer met moderne keuken. Aan de achterzijde van de woning is de toegang naar de tuin van 38 m2 die gelegen is op het N-O. Tegen de achtergevel aan ligt een trap naar het souterrain (stahoogte onder de balken 1.94 m), die thans is ingericht als TV-kamer en heeft een raam in de voorgevel, verder bevindt zicht hier ook nog een berging.
Op de eerste verdieping ligt aan de voorgevel een woon/slaapkamer, naast het trappenhuis bevindt zich de huidige badkamer met ligbad, dubbele wastafel en een apart/afsluitbaar toilet.
De tweede verdieping heeft een zeer grote slaapkamer en één kleinere.
De hoge kapverdieping met dakspanten is eigenlijk één grote ruimte met dakkapel en een Velux dakraam.

In het kort:
– Gemeentelijk monument
– Gelegen op eigen grond
– Veel indelingsmogelijkheden
– Gebruiksoppervlakte 164 m2, incl. souterrain (27 m2) met een hoogte van 1.94 m onder de balken
– Tuin op het N-O van 38 m2
– Geheel pand, 4 appartementsrechten
– Inpandige berging
– Oplevering in overleg, kan snel

Ligging:
De Kerkstraat is gelegen tussen de Prinsengracht en de Keizersgracht in het Spiegelkwartier. Dit woonhuis ligt dan tussen de Leidsestraat en de Nieuwe Spiegelstraat. Op loopafstand van de vele facetten die Amsterdam te bieden heeft: het Leidseplein met de Stadsschouwburg, de Kalverstraat met een verscheidenheid aan winkels, het Museumplein met het Rijksmuseum, Concertgebouw, Stedelijk museum en het vernieuwde Van Gogh museum. In de directe omgeving bevindt zich een groot aanbod van restaurants en gezellige terrasjes. Ook de supermarkt op de Vijzelstraat ligt op loopafstand. Goede openbaar vervoersvoorzieningen zijn nabij gelegen, zoals Leidsestraat (tramlijn 1, 2, 5), Leidseplein (tramlijn 7,10) en Vijzelstraat (tramlijn 4, 16, 24, 25).

Neem contact op met ons kantoor voor meer informatie of voor het maken van een bezichtigingsafspraak.

Meer lezen